Páginas de interés

domingo, 5 de junio de 2011

"Canvi de Pinyó", tres històries diferents que ens ajuden a pensar sobre l'energia i la mobilitat

Avui per sa nit emeten pel programa Cròniques de Mallorca TV a les 22:00 un reportatge més que interessant sobre mobilitat. Entrevisten a experts respecte aquesta temàtica a nivell internacional, local i futures generacions de enginyers [un mateix]. Segur que serà molt interessant.

"Cròniques analitza la situació actual del transport amb l'ajuda d'experts nacionals i internacionals, i de personatges locals.

Qui pensi que la mobilitat urbana en bicicleta és un fenomen "modern", va ben errat. Catalina Socias, nascuda l'any 1937, fa servir únicament la bicicleta per desplaçar-se per Sa Pobla i fer tot allò que necessita. Pertany a una generació que no ha deixat les dues rodes, i que encara avui podem veure passar a molts indrets de Mallorca.

En un moment en el que el petroli segueix pujant, i a més amb un escenari d'esgotament d'aquest recurs, la bicicleta és una opció molt recomanable. El programa "Cròniques" presenta aquest diumenge un reportatge d'anàlisi de la situació del transport i la mobilitat. Des del carril bici, fins a les grans infraestructures que s'han anat construint pensant sobretot en el vehicle privat, i que no han resolt el problema. També hi ha espai per al projecte del Tramvia de Palma, que ara mateix està pendent de saber quin serà el seu futur.

Experts internacionals i nacionals donen la seva opinió sobre el trànsit, la contaminació, l'esgotament del petroli, o l'urbanisme dispers, que ha provocat milions de desplaçaments. El programa també incorpora l'experiència concreta de diversos personatges, que ens mostren com se les enginyen per estalviar combustible. És el cas de Damiana, Cati i Rosa, que van a la Universitat juntes per no agafar 3 cotxes. La decisió de construir el Campus allunyat de Palma, ha tengut des de sempre conseqüències negatives pel que fa al transport. El cotxe és l'opció gairebé obligada per aquells que viuen a pobles allunyats de Ciutat, ja que la combinació de transport públic és molt complexa encara.
"

Cròniques, diumenge a les 22:10, a TV Mallorca

* Si no el pots veure, quedarà penjat a www.rtvmallorca.cat (televisió a la carta / programa cròniques / canvi de pinyó)

No hay comentarios:

Publicar un comentario